فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 62 (بهار 1399)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 62 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا نوری*، مجتبی عزیزی صفحات 1-11

    محصولات و سیستم های پیچیده (CoPS)، محصولات، سیستم ها، خدمات و دارایی های زیرساختی هستند که دارای هزینه بالایی بوده و نیازمند تکنولوژی پیشرفته هستند و به عنوان کالاهای سرمایه ای شناخته می شود. پیچیدگی های فناورانه محصولات CoPS به عنوان یک مزیت رقابتی مهم عمل می کند و از این حیث دارای اهمیت است. از آنجا که این محصولات به صورت سفارشی ساخته می شوند، به توسعه این محصولات به صورت پروژه نگریسته می شود. متفاوت بودن ماهیت محصولات CoPS موجب شده نحوه مدیریت این پروژه ها تفاوت هایی با پروژه های معمول داشته باشد. در این پژوهش با بررسی جامع ادبیات حوزه CoPS از منظر مدیریت پروژه، به تفاوت های پروژه های CoPS و نحوه مدیریت آن ها پرداخته ایم. این مقاله به صورت مرور ادبیات نظام مند در حوزه CoPS انجام شده است. در این راستا جستجوی مقالات در پایگاه های داده فارسی و انگلیسی انجام شده است. در جستجوی اولیه 84 مقاله شناسایی شد که پس از بررسی های ثانویه و مطالعه چکیده، تعداد مقالات مرتبط به 22 مورد کاهش یافت. بر اساس نتایج بدست آمده از مطالعه مقالات مرتبط، مدیریت پروژه های محصولات و سیستم های پیچیده از جنبه هایی نظیر مدیریت یکپارچگی، مدیریت ارتباطات، مدیریت محدوده، رویکرد برنامه ریزی و کنترل پروژه، مدیریت زمان و هزینه، مدیریت ریسک و مدیریت ذینفعان و... با پروژه های معمول، تفاوت هایی دارد که جهت موفقیت این پروژه ها، سازمان ها باید این تفاوت ها را مد نظر قرار دهند. مطابق نتایج، تعداد مطالعات انجام شده پیرامون این پروژه ها خیلی زیاد نبوده و در داخل کشور تحقیقات به چند مورد محدود شده است. مهم ترین خلا شناسایی شده، کمبود مطالعات کاربردی در صنایع مختلف است.

    کلیدواژگان: محصولات و سیستم های پیچیده، CoPS، مدیریت پروژه، مرور ادبیات نظام مند، مدیریت فناوری
  • فرحناز آهنگ، حسن غفاری، ابوبکر ریسی، مهیم شیهکی* صفحات 12-22

    فرصت کارافرینانه شامل مجموعه ای از باورها و اقداماتی است که خلق کالاها و خدمات را مقدور می سازد. سازمان هایی که فناوری اطلاعات و قابلیت استفاده از آن را دارند، می توانند این فرصت ها را تشخیص داده و بهره برداری نمایند. فناوری از حیاتی ترین اجزای سازمان های تجاری و صنعتی محسوب می شود و وجود یک سیستم کارامد فناوری اطلاعات زمینه ساز قابلیت های فناوری اطلاعات است. شرکت های فعال در پارک های علم و فناوری نیز که در اقتصاد دانش بنیان امروز به عنصری مهم تبدیل شده اند، می بایست در تشخیص فرصت های کارآفرینی فعالانه عمل کرده و از فرصت های موجود در محیط به مطلوب ترین شکل بهره برداری نمایند. از این رو، پژوهش حاضر درصدد برآمد به بررسی تاثیر قابلیت های فناوری اطلاعات بر تشخیص فرصت کارآفرینی به روش پیمایشی و مبتنی بر مدل یابی ساختاری تفسیری در محیط نرم افزاری Smart-PLS بپردازد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه کارکنان شرکت های در مرحله رشد پارک علم و فناوری زاهدان تشکیل می دهند که مطابق جدول مورگان 130 نفر به عتوان نمونه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در پژوهش پرسش نامه بود. پایایی پرسش نامه ها از طریق آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی، و روایی آن ها از طریق روایی واگرا و همگرا تایید شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد قابلیت های فناوری اطلاعات تاثیر مثبت و معنی داری به میزان 472/0 بر تشخیص فرصت کارآفرینی دارد. بنابراین شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری می بایست به نقش قابلیت های فناوری اطلاعات و ابعاد آن در تشخیص فرصت کارافرینی توجه نمایند.

    کلیدواژگان: اقتصاد، فناوری، فناوری اطلاعات، تشخیص فرصت
  • سید محمد طباطبایی نسب*، فرزانه دشتی خویدکی، رقیه محمدیان یزد صفحات 23-31

    تغییرات مداوم محیطی، بقای سازمان ها را به شکل های مختلف تهدید می کند. رقابت پذیری معیاری کلیدی برای ارزیابی درجه موفقیت کشورها، صنایع و بنگاه ها در میدان های رقابتی سیاسی، اقتصادی و تجاری به حساب می آید، بدین معنی که هر کشور، صنعت یا بنگاهی که از توان رقابتی بالایی در بازارهای رقابتی برخوردار باشد، می توان گفت که از رقابت پذیری بالاتری برخوردار می باشد. دستیابی به رقابت پذیری سازمانی بالاترین هدفی است که سازمان ها برای رسیدن به آن به اقدامات مختلفی روی می آورند. هم چنین در اقتصاد معاصر دانش، پایه و اساس رقابت پذیری سازمانی می باشد و مهم ترین اهداف هر نظام اقتصادی دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است. شرکت های دانش بنیان می توانند نقش مهمی در رشد اقتصادی ایفا نمایند چون نوآور بودن و رقابت پذیری از ویژگی های مهم آنهاست. در این پژوهش سعی شده تا با ارایه مدلی یکپارچه عوامل موثر بر رقابت-پذیری سازمانی شناخته شود و گامی در جهت افزایش شناخت رقابت پذیری سازمان ها برداشته شود. بدین منظور تعداد 100 پرسشنامه بین شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری یزد توزیع شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز به واسطه مدلسازی معادلات ساختاری و با کمک روش حداقل مربعات جزیی و به کارگیری نرم افزار پی ال اس انجام شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که رابطه معناداری بین قابلیت بازاریابی و رقابت پذیری سازمانی و هم چنین رابطه معناداری بین قابلیت نوآوری سازمانی و رقابت پذیری سازمانی وجود دارد، بین بازارمحوری و قابلیت بازاریابی نیز رابطه معناداری مشاهده شد، رابطه بین یادگیری محوری و قابلیت نوآوری سازمانی نیز معنادار بوده است.

    کلیدواژگان: رقابت، پذیری سازمانی، شرکت، های دانش، بنیان، قابلیت، بازاریابی، قابلیت نوآوری سازمانی، یادگیری، محوری
  • محسن محمدی خیاره، امینه زیوری*، رضا مظهری صفحات 32-43

    در ادبیات موجود کارآفرینی، رویکردهای مختلفی در خصوص تعیین عوامل موثر بر فعالیت های کارآفرینانه وجود دارد که دلیل آن را می توان در رشته های مختلف علوم مورد بررسی قرار داد. بعنوان یک مطالعه بین رشته ای، کارآفرینی متشکل از جنبه های مطالعات اقتصادی، تاریخی، روانشناسی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است. همه ی این مطالعات از نقطه نظرها و جنبه های مختلفی بر کارآفرینی تمرکز می کنند. از آنجایی که کارآفرینی به عنوان ابزاری مناسب برای تحریک و رشد اقتصادی شناخته شده است، شناسایی عوامل تعیین کننده فعالیت کارآفرینی امکان می دهد تا سیاست های مناسب برای افزایش بهره وری و رشد اقتصادی در یک اقتصاد طراحی شود. به دلیل گستردگی عوامل تاثیرگذار بر فعالیت های کارآفرینانه، مطالعات متعددی از جنبه های مختلفی عوامل موثر بر آن را مورد مطالعه قرار داده اند. هدف این پژوهش بررسی عوامل اقتصادی موثر بر کارآفرینی در سطح کلان است که با توجه به ادبیات موجود در این زمینه تاثیر گذاری بیشتری را نسبت به سایر عوامل دارد. پژوهش حاضر با استفاده از تحلیل توصیفی و از طریق جمع آوری منابع کتابخانه ای انجام شده است. در نهایت منابع گرداوری شده در دو دسته فاکتورهای سمت عرضه و سمت تقاضا دسته بندی گردید. عوامل مورد بررسی در طرف عرضه شامل توسعه اقتصادی، توسعه تکنولوژیکی، جهانی شدن، سرمایه گذاری مستقیم خارجی و توسعه مالی است و فاکتورهای طرف تقاضا شامل تحصیلات، رشد جمعیت، تراکم جمعیت، سطح درآمد، شکاف درآمدی، دسترسی به تامین مالی، مالیات، قوانین انعطاف ناپذیر بازار کار، ساختار سیاسی، مهاجرت، نرخ بیکاری، ویژگی های نهادی و محیط اقتصاد کلان می باشد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، عوامل سمت عرضه، عوامل سمت تقاضا، توسعه اقتصادی، محیط اقتصاد کلان، تامین مالی
  • هوشمند باقری قره بلاغ*، سید حسام الدین هدایت زاده صفحات 44-50

    رسانه ی اجتماعی به عنوان یکی از کانال های بازاریابی که به سرعت در حال گسترش است و در حال حاضر بیش از دو سوم از کاربران اینترنت را به خود اختصاص می دهد. از سویی دیگر، صنعت هتلداری یکی از ارکان اصلی فعالیت گردشگری به شمار می رود؛ به طوری که بسیاری از کشورها با سرمایه گذاری های هنگفت در بخش هتل سازی، به دنبال جذب گردشگران بیشتر هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تصویر مقصد بر نیت سفر گردشگران با توجه نقش تعدیلگری رسانه های اجتماعی در صنعت هتلداری است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه گردشگران مراجعه-کننده به هتل های 5 ستاره تبریز می باشد. با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری حداقل حجم نمونه در سطح اطمینان 95 درصد و دقت برآورد پنج درصد با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر انتخاب شد. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد بوده که روایی آن توسط خبرگان تایید شده و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برآورد شد. تحقیق حاضر بر اساس هدف یک تحقیق کاربردی و همچنین بر اساس چگونگی به دست آوردن داده های مورد نیاز، از نوع تحقیقات توصیفی و همبستگی می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و استنباطی (پیرسون و آزمون رگرسیون) استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان می-دهد که؛ تصویر مقصد تاثیر مثبت و معناداری بر نیت سفر گردشگر دارد و همچنین تصویر مقصد بر نیت سفر گردشگران با نقش تعدیل گری رسانه های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: تصویر مقصد، نیت سفر گردشگران، رسانه های اجتماعی، بازاریابی، صنعت هتلداری
  • فرشید فرخی زاده صفحات 51-59
    هدف پژوهش

    مدیریت زنجیره تامین سبز تاثیر شایان توجهی بر محیط زیست دارد که اساس آن بر یکپارچگی مدیریت محیط زیست و مدیریت زنجیره تامین برای کنترل آثار زیست محیطی در چرخه عمر محصول به وسیله تسهیم اطلاعات و هماهنگی و همکاری تمام زنجیره تامین است. هدف اصلی این پژوهش بررسی و رتبه بندی ابعاد «مدیریت زنجیره تامین سبز» در صنعت پتروشیمی، و همچنین شناسایی زیر شاخص های این ابعاد اصلی به عنوان اهداف فرعی پژوهش است.

    متدلوژی/روش شناسی

     جهت تحقق اهداف و پاسخ به سوال های پژوهش، این پژوهش در دو گام انجام شده است. در گام اول با مطالعه متون علمی و کسب نظر خبرگان آشنا به مسایل زیست محیطی، مدیریت زنجیره تامین سبز و صنعت پتروشیمی، شاخص های موثر بر مدیریت زنجیره تامین سبز بر اساس ابعاد اصلی استخراج شده شناسایی و مبنای تهیه پرسشنامه اول قرار گرفت. پس از جمع آوری و تجزیه وتحلیل داده ها و تعیین میانگین جامعه و میزان اهمیت ابعاد و شاخص ها، 4 بعد از میان 5 بعد و 11 شاخص از 22 شاخص انتخاب شد. در گام دوم از روش دیمتل به منظور تجزیه وتحلیل علی و معلولی و رتبه بندی ابعاد و شاخص های موثر استفاده شد.

    نتایج پژوهش

    نتایج نشان دهنده آن است که ابعاد جامعه و مشارکت سازمانی و شاخص های تشکیل کارگروه، پشتیبانی مدیریت ارشد، انتظار جامعه از شرکت و آموزش و تربیت زیست محیطی به ترتیب بیش ترین وزن و بالاترین اهمیت را در این صنعت دارند.

    کلیدواژگان: رتبه بندی، زنجیره تامین، مدیریت زنجیره تامین سبز، صنعت پتروشیمی، روش دیمتل
  • خاطره اسماعیلی رنجبر*، مژده سلاجقه صفحات 60-67

    رایانش ابری به عنوان یکی از مهم ترین موضوعات مورد بحث در میان شرکت های فناوری اطلاعات مطرح است. شرکت های کوچک و متوسط با بودجه کم و نیروی انسانی محدود یکی از گروه های عمده ای هستند که تمایل به استفاده از رایانش ابری برای دست یافتن به مزایای این تکنولوژی دارند. فاکتورهای متعددی تطابق این شرکت ها با ابر را تحت تاثیر قرار می دهند. قبل از تصمیم گیری برای تطابق شرکت ها با ابرابتدا باید این فاکتورها ارزیابی شوند. هدف این تحقیق تشخیص این فاکتورها و رتبه بندی آنهاست. اینکه هر فاکتور چه میزان تاثیرگذاری را در تطابق شرکت های کوچک و متوسط با ابر را دارد. بر همین اساس با توجه به دو تیوری معروف اشاعه نوآوری (DOI) و تیوری تکنولوژی و سازمان و محیط (TOE). براساس مطالعات گذشته، مدل مفهومی با دوازده فاکتور ارایه شد که داده ها توسط پرسشنامه از 59شرکت دانش بنیان جمع آوری شد. که تمامی این شرکت های کوچک و متوسط در شرکت های دانش بنیان قرار داشتند. 59 متخصص یا تصمیم گیرنده فناوری اطلاعات شرکت ها به پرسشنامه ها پاسخ دادند. روش پژوهش توصیفی - پیمایشی بوده و برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS ویراست 23، MINITAB ویراست 17 و EXCEL ویراست 2013 استفاده شده است. به طور خلاصه نتایج این تحقیق نشان می دهد که نوآوری تصمیم گیرندگان فناوری اطلاعات و نیاز بیشترین تاثیر را در تطابق این شرکت ها با ابر دارند.

    کلیدواژگان: رایانش ابری، شرکت های دانش بنیان ایران، فاکتورهای تطابق _
|
  • zahra noori*, Mojtaba Azizi Pages 1-11

    Complex products and systems (CoPS) are products, systems, services and infrastructure assets that are costly and require advanced technology and are known as capital goods. The technological complexity of CoPS products is an important competitive advantage, which is very important for companies and even governments. As these products are custom-made, the development of these products is considered as projects. In compare to common projects, the difference in the nature of the CoPS products has led to some differences in managing them. In this study, we are going to explore the differences in the CoPS projects and how they are managed by exploring the comprehensive CoPs literature review from the project management perspective. In the initial search, 84 papers were identified. After studying abstracts, the number of related articles was reduced to 22. After studying articles, we classify them and examine how to manage complex product and system projects. According to the results, managing complex product and system projects are diffrented from some aspects such as integration management, communication management, scope management, project planning and control, time and cost management, risk management and stakeholder management in compared with common projects. Organization should consider these differences in managing CoPs projects. The results also indicate that the number of studies carried out on CoPs projects are not very high, especially in Iran. The most important identified gap research is the lack of applied studies in various industries, including communications, defense industries, and so on.

    Keywords: Complex Products, Systems, CoPS, Project management, Systematic literature review, Technology Management
  • Farahnaz ahang, ASSAN GHAFARI, ABOOBAKR REISSI, MOHIM SHEYHAKI * Pages 12-22

    Organizations that have the technology and the ability to use it can exploit this opportunity to recognize and exploit. Technology is one of the most vital components of commercial and industrial organizations. The existence of efficient information technology system is the basis of information technology capabilities. Companies active in science and technology parks, which have become an important element in today's knowledge economy, should be active in identifying entrepreneurial opportunities and taking advantage of the opportunities available in the environment to the most desirable Extract the existing form. Therefore, the present study attempts to investigate the effect of IT capabilities on the identification of entrepreneurship opportunities by survey method and based on interpretive structural modeling in the Smart-PLS software environment in growth companies in technology and science park in Zahedan. The statistical population of this research is all employees of companies in technology and science park in Zahedan.. According to Morgan table, 130 people were selected randomly. The tool used in the research was a questionnaire. Reliability of the questionnaires was confirmed by Cronbach's alpha and combined reliability, and their validity was confirmed through convergent and divergent validity. The results of data analysis showed that IT capabilities have a positive and significant effect on the recognition of entrepreneurial opportunities by 0.472. Therefore, companies based in Science and Technology Park should pay attention to the role of information technology capabilities and its dimensions in identifying business opportunities.

    Keywords: Economics, Technology, Information technology, Identify opportunities
  • Seyed Mohammad Tabataba'i Nasab*, Farzaneh dashti khavidaki, Roghayeh Mohammadian Yazd Pages 23-31

    Constant environmental changes threaten the survival of organizations in various forms. Competitiveness is a key criterion for assessing the degree of success of countries, industries and firms in the competitive, political, economic and commercial fields, which means that any country, industry or firm with high competitive power in competitive markets. It can be said that it is more competitive. The achievement of higher organizational competitiveness is the goal that organizations take to take different measures to achieve it. Also, in the contemporary economy, knowledge is the basis of organizational competitiveness and the most important goals of any economic system are to achieve sustainable economic growth. Knowledge-based companies can play an important role in economic growth and innovation and competitiveness are their important features. In this research, we have provided a unified model of factors affecting organizational competitiveness also this research is a step towards increasing knowledge about the competitiveness of organizations. For this purpose, 100 questionnaires distributed among knowledge based companies based in Yazd Science and Technology Park. Data analysis has been done by structural equation modeling with the help of partial least squares method and application of software platform. The results of the research show that there is a significant relationship between marketing capability and organizational competitiveness, as well as a significant relationship between organizational innovation capability and organizational competitiveness. The resalts revealed a significant relationship between market orientation and marketing capabilitiy. There has also been a significant relationship between core learning and organizational innovation capability.

    Keywords: Organizational competitiveness, knowledge-based company, Marketing capability, Organizational Innovation capability, Learning orientation
  • Amineh Zivari, Mohsen Mohammadi Khyareh*, Reza Mazhari Pages 32-43

    In the existing literature on entrepreneurship, there are various approaches to determining the factors affecting entrepreneurial activity, which can be explained in various disciplines of science. As an interdisciplinary study, entrepreneurship consists of aspects of economic, historical, psychological, political, social and cultural studies. All of these studies focus on entrepreneurship from different points of views. Since entrepreneurship is recognized as an appropriate tool for stimulating economic growth, increasing innovation and productivity and reduction of poverty, identification of determinants of entrepreneurial activity allows appropriate policies to increase productivity and economic growth in a single economy. Due to the wide range of factors which affecting entrepreneurial activities among countries, several studies have examined various factors affecting it. Therefore, the main purpose of this study is to investigate the economic factors affecting entrepreneurial activities at the macro level, which, given the literature available in this field, has a greater impact than other factors. The present study was conducted using descriptive analysis, literature reviews and collecting library resources such as books and theoretical and applied entrepreneurship papers. Finally, the collected resources were classified into two categories of supply and demand factors. The factors on the supply side include economic development, technological development, globalization, direct foreign investment and financial development, and demand factors include education, population growth, population density, income level, income gap, access to finance, Tax, labor market flexibility rules, political structure, immigration, unemployment rate, institutional characteristics and macroeconomic environment.

    Keywords: entrepreneurship, supply side factors, demand side factors, Macroeconomic environment, financing, economic development
  • Seyed Hesamedin Hedayatzadeh, hooshmand bagheri garbollagh* Pages 44-50

    Social media is one of the fastest growing marketing channels and now more than two thirds of Internet users are involved. The hotel industry is one of the main pillars of tourism activity, with many countries investing heavily in the hotel sector as a result of attracting more tourists. The purpose of the study was to investigate the effect of the destination image of the intention on the tourists with regard to the role of social media moderation in the hotel industry. The research population of this study includes all tourists visiting 5 star hotels Tabriz (Pars, Shahryar and Kaya). With regard to the unlimited of the population, the minimum sample size at 95% confidence level and accuracy of 5% were selected using the Cochran formula 384 people. Data gathering tool was a standard questionnaire, whose validity was confirmed by experts and its reliability was estimated by Cronbach' alpha coefficient. Present study is an applied research in terms of purpose and it is regarded to be a correlative descriptive research based on the way of obtaining required data. Analyzed data collected from statistical methods, descriptive and inferential statistics was used. The findings of this research showed that the destination image has a positive and significant impact on the intention of the traveler. Also the Destination image effects on the intention tourists to travel with the role of moderating social media.

    Keywords: destination image, intention on the tourists, social media, marketing, hotel industry
  • Pages 51-59
    Purpose

    Green supply chain management is based on both integrating the supply chain management and environment management, controls the environmental effects of products in their life cycle via sharing the information and coordination. The main objective of this study is to evaluate and rank the "Green Supply Chain Management" in the petrochemical industry, as well as identification of sub-indicators of these major dimensions as research sub-goal.

    Methodology

    In order to achieve the goals and answer the research questions, this research has been done in two steps. In the first step, with the study of scientific literature and the opinion of experts familiar with environmental issues, green supply chain management, and petrochemical industry, the indicators affecting green supply chain management were identified based on the main dimensions of the extracted and the basis for the preparation of the first questionnaire. After collecting and analyzing the data and determining the mean of society and the importance of dimensions and indicators, four of the 5 dimensions and 11 indicators of 22 indices were selected. In the second step, the DEMATEL method was used to analyze the causal and causal factors and to rank the effective dimensions and indicators.

    Results

    The results indicate that the dimensions of society and organizational participation and the indicators of the formation of the working group, senior management support, community expectation of the company and environmental education and training are respectively the most important and the most important in this industry.

    Keywords: Ranking, Supply chain, Green Supply Chain Management, Petrochemical Industry, DEMATEL Method
  • khatereh Esmaeeli ranjbar*, Mozhdeh Salajegheh Pages 60-67

    Cloud computing has emerged as one of the most discussed topics among Enterprise Information Technology (IT) professionals. Small and medium enterprises with low budget and human resources are one of the major groups that tend to use cloud computing for achieving the benefit of this technology. A multitude of factors influence the adoption of cloud computing for Knowledge-based companies . These decisive factors must be systematically evaluated prior to making the decision to adopt cloud-based solutions. The purpose of this study is to identify these factors and Ranking them and determine the extent to which they influence the adoption of cloud computing for Knowledge-based companies . Therefore, the project describes a research model that is based on the diffusion of innovation (DOI) theory and the technology, organization and environment (TOE) framework. Based on previous study, research model was developed to test Twelve (12) variables. Data was collected by survey questionnaires from a sample of 59 Small and medium enterprises that all of these Small and medium enterprises were in The Knowledge-based companies. There are 59 experts and decision makers in information technology department from those Small and medium enterprises are selected to fill the questionnaires. The research methodology was survey and SPSS software version 23, Minitab EDI 17 and EXCEL EDI 2013 was used for data analysis. In summary, the results of this research have shown decision maker’s Innovativeness and Information Intensity were found to have significant influence on adoption of cloud computing for Knowledge-based companies.

    Keywords: Cloud computing Iran knowledge-based companies factors adoption Ranking